Video's Platform i-Tree Nederland

3rd European i-Tree Conference

Platform i-Tree Netherlands (English)

13 mei 2022

Op 13 mei 2022 vond in Amsterdam het 3e Europese i-Tree congres plaats. Namens het Platform i-Tree Nederland nam Wendy Batenburg de deelnemers mee in de geschiedenis van i-Tree in Nederland. Sinds de uitgave in 2019 van de publicatie ‘De baten van bomen: resultaten van i-Tree in Nederland’ heeft i-Tree in Nederland een grote ontwikkeling doorgemaakt. Het Platform i-Tree Nederland werkt aan standaards en aan eenduidigheid in bijvoorbeeld milieuschadekosten. Daarnaast is het platform nauw betrokken bij het prestigieuze i-Tree 2.0-NL-project. 

Webinar KPB-ISA

i-Tree, wat kun jij ermee?

10 maart 2022

Eén van de kwaliteiten van bomen is dat ze het klimaat verbeteren en daar doen wij ons voordeel mee. Even afkoelen in de schaduw op een warme dag, of een schonere lucht in onze steden, wat dan weer goed is voor onze gezondheid. Maar hoeveel luchtvervuiling vangt een boom nou eigenlijk af uit de lucht, en hoeveel koolstof kunnen bomen vastleggen? Om antwoord te krijgen op deze vragen kun je het softwareprogramma i-Tree gebruiken. Tijdens het KPB-ISA webinar van 10 maart 2022 werd door een drietal leden van het Platform i-Tree Nederland stilgestaan bij i-Tree en hoe je met behulp van deze tool de baten van bomen kunt berekenen. Tijdens het rondetafelgesprek werd duidelijk wat i-Tree is, hoe het gebruikt kan worden en werd een doorkijk gegeven naar de toekomst van i-Tree in Nederland. Naast gastheer Jan Willem de Groot waren namens het Platform i-Tree Nederland Joost Verhagen, Mark Rotteveel en Wendy Batenburg aanwezig.

Nederlandse Boominfodag Live 2021

Talkshow Ecosysteemdiensten

4 juni 2021

Talkshow Ecosysteemdiensten tijdens de Nederlandse Boominfodag Live op vrijdag 4 juni 2021. Presentator Jan Willem de Groot en gasten Henri Rogaar (Norminstituut Bomen), Mark Rotteveel (Pius Floris Boomverzorging), Wendy Batenburg (Terra Nostra) en Joost Verhagen (Cobra Groeninzicht).