3e editie i-Tree conferentie op vrijdag 13 mei

Gepubliceerd op 16 maart 2022 om 11:22

Hét congres over de invloed van bomen op een gezonde leefomgeving

Op vrijdag 13 mei staat de derde editie van de Europese i-Tree Conferentie op het programma. Dit is hét congres over de waarde van bomen en stadsbossen voor gezonde dorpen en steden. Dit thema wordt vanuit allerlei invalshoeken belicht: van bomenbeleid tot publieke bewustwording en van onderzoek tot praktijk. Toepassing van de innovatieve i-Tree software staat daarin centraal.

Pakhuis de Zwijger

De Europese i-Tree Conferentie vindt plaats in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Een van de sprekers is dr. Cecil Konijnendijk van den Bosch, oprichter van het Nature Based Solutions Institute. Hij geeft uitleg over de ‘3-30-300 regel’ en de functie ervan bij het bouwen van gezonde steden. Verder gaat Josh Behounek, Business Development Manager bij de Davey Resource Group, dieper in op de meest gebruikte i-Tree-tools en enkele spannende, nieuwe ontwikkelingen.

Andere sprekers laten zien hoe i-Tree wordt gebruikt om gezonde stadsbossen in hun thuisland te promoten of hoe via i-Tree een duurzaam boombeleid kan worden opgezet. Zo komt betrokkenheid van burgers bij boomprojecten in Madrid aan de orde en laat de gemeente Torbay (UK) het effect zien van tien jaar i-Tree in haar boombeleid.

 

Inspireren en netwerken

I-Tree-software kwantificeert ecosysteemdiensten die bomen leveren aan hun omgeving, zoals de hoeveelheid gefilterde fijnstof, uit de lucht onttrokken CO2, zuurstofproductie en opslag van koolstof en regenwater. Die diensten dragen onder meer bij aan de luchtkwaliteit, temperatuur in de atmosfeer en opvang van water.

De i-Tree Conferentie is bedoeld om mensen te inspireren. Kennis van i-Tree-software is niet noodzakelijk om de conferentie bij te wonen. De conferentie is Engelstalig en biedt een mooie gelegenheid om gelijkgestemden (collega’s die werken aan duurzame, groene steden) uit heel Europa te ontmoeten.

 

Combi met Floriade Almere

Op de afsluitende zaterdag kunnen conferentiedeelnemers een bezoek brengen aan de Floriade Expo 2022 in Almere. Die heeft als thema ‘Growing Green Cities’ waarbij veel aandacht is besteed aan een uniek assortiment klimaatbestendige bomen.

 

Studiepunten voor certificering ETW/ETT

Deelname aan de i-Tree Conferentie levert deelnemers studiepunten op voor behoud van hun certificering als European Tree Worker (ETW) en/of European Tree Technician (ETT). Toegangskaarten zijn te verkrijgen via de website.